Ka Pi Hliapi Inah ka Pu Chhawna nen kan leng.

20.1.2018 chhun khan, ka Pu Chhawna (ka pa patea) nen ka Pi Hliapi (ka pa Ni) kan tlawh a. Kan hlim hle.

Advertisements

Kan Inneih champha Sept 25 ah tak Beirual kan thleng, kan nihlawh hle.

 

Ni 25th September, 2017 hi kan Inneih champha vawi 3-na a ni a. Hemi zan hian Tuikhuahtlang Presbyterian Kohhran Upa Bial 2-na Beirual inkhawm kan dawng hlauh mai a. Kan chhungkaw ni pawimawh tak mai, kan Nu nena Chhungkua kan din ni champha ah tak mai, Pathian Kohhran hote hun pawimawh Beirual dawng tura tih kan ni hi a lawmawmin, ngaihtuah chian phei chuan amak zawk hial a, nihlawh ka inti tak zet a ni.

Theih ang tawkin kan In te singsain kan inpuahchah ve a. Programme leh chanvo chelhtu tura ruatte chu –

A hmun       :   Pu Lalbuatsaiha In (H.No 35/A)
Hruaitu       :   Pi Lalthangzauvi
Tantu           :   Nl Lalthanpari
Thupui        :   CHHUNGKUA (Gen 2:18-25)
Hawngtu     :  Pi Lallawmzuali

Inkhawm tan hma, hma deuh takah Thupui hawngtu tur Pi Lawmi a lo kal a, thutna rem dante kan tih fuh loh hlauvin a rawn enfiah a, min ngaihvenpui hle tih a hriat a, a lawmawm ngawt mai.

Inkhawm tan hmain tui taka zaiho a ni a, hla pali – KHB No 294 “Ka chenna ram thlaler a ni Lalpa”  tih hlate, KHB No 163 “Sualin bo mah ila, tu dang ka thlang chuang lo” tihte, KHB 270 “Chhandamtu, chatuan nun nan” tih hlate, KHB No 324 “Lalpa, i aw nema” tihte, KHB No. 2016 “Ka sual atan, ka Tlantuin” tih hlate an ni.

Dar 7:00 PM ah tan a ni a, inkhawm hruaituin Bible chang – Josua 24: 14-20 “Tin, Lalpa rawngbawl hi tha lo awm anga in hriat chuan vawiinah hian tu rawng nge inbawl dawn thlang mai rawh u; in thlahtuten luirala arawng anbawl thin pathian te kha nge, inluah ram Amor-hote pathian te kha? Kei leh ka chhungte erawh hi zawngin Lalpa rawng ania kan bawl dawn ni,” tih chu chhiar chhuakin, tawngtaina a hman zawh hnuah, Upa Bial 2-na Secretary Tv Lalthankima Colney chu hun hmandan tur tlangpui leh hriat tur pawimawhte a puang a. Inkhawm tantui Nl Lalthanpari chuan Thupui innghahna Bible chang – Gen 2:18-25 chu a chhiar a, a tawngtai zawh hnuin, inkhawm hruaituin Thupui hawngtu a sawm a.

Thupui hawngtu Pi Lawmzuali hian uluk tak leh thiam takin, muang fan raihin Thupui zirho tur a chhiar chhuak a, sawi zawm chakawm takin a sawi hawng a. Tichuan inkhawm hoten sawihona neih zui nghal a ni.

 

 

 

 

MONEITU BERIN FAM A CHAN NI A, MO THAR NIH ZET CHU A RUNTHLAK DAWN MANG E!

I dam loh thu an rawn sawi khan “a va pawi ve aw” tiin dam leh thuai tura beiseina nen kan lo thlir liam deuh mai che a. Mahse April ni 22, 2017 tlaia ICU luh i ngaih thu leh i dinhmun a that loh thu an rawn sawi zet kha chuan, rilru mitthlaah i lo lang a, suangtuahnain thui tak a thlir a. Hospital kan rawn pan nghal chung pawha, i dam lai hmel kan rawn hmu hman ta lo khan mi a ti hrilh hai chiang ngei mai. Eng pawh tawk thei khawpin i na a ni tih hrilhhriat lawk kan ni chung khan, a taka han tawn meuh chuan e, mi a va nghawng na tak em! Sawi thiam a ni lo tih hi ka sawi thiam dan ber chu a ni.

A hma lawk, April ni 20 tlai a Biak In a hlim taka inkutsuih laite, thutiam in lâk lai te kha mitthlaah a lo lang nghal chuaih chuaih a. “A nuam emaw hrehawm emaw, hrisel lai leh bawrhsawm lai pawhin, thihnain min then hma loh chuan…” tia thu in tiam laite kha aw.!!! Phûr takin Inneih Zungbun in inbuntir a, nui sângin Inneihna lehkhate in dawng a nih kha. Inneihna inkhawm hun a zova, mipui thlir thup kara, Inneihna thuam famkim nen a in inzui chhuak dalh dalh laite kha.! Kawngka pawn lamah Thlalakna leh kahmawi chi hrang hrang nen an lo châng che u a, hlim takin thla kan la ho a nih kha ti raw.! Mahse khâng thlalakte pawh kha kan hmuh hma hauhin,  tihian min kalsan leh ta mai si a! A va mak teh thut em!

In Inneihna kha Pathian leh a Kohhran ho hriatpuina a ni ve tho a, in thu tiam te pawh kha e, kum tam tak nupa kawpchawia awm mékte thu tiam nen a danglamna a awm bik lo asin, “eng kan ti bik nge ni?” tih mai a awl mang e!,  Hmalam hunah eng pawh lo thleng se ‘…thihna in min then hmâ loh chuan...’ in tih laite pawh khan, ti teh thut hian he Thihna runthlak hian a hruai mai ang che tih tuman kan ring lo va, kan ring phal hek lo. Nang ngei pawhin i ring bikin kan ring lo. Hrisel lai leh bawrhsawm lai pawhin, in hmangaih tlata, in enkawl a, rawng inbawlsak tawn tura hlim tak leh tih takzeta in intiam laite kha aw! Nimin mai a la ni si. Khâng in intiamnate khan, dar kar 48 lek chauh hi a huam bik lo tih kan hraitpui che u asin le.

Mapui, kan inhriatna la rei lo hle mahse, i mize dam tak mai, mi pawi sawi lo leh inngaitlawm tak i nihnate kha kan hmu ve hman a. Kawng engkimah hre bel hman lo che mah ila, makpa duhawm tak ni turin kan pawm che a, kan tu, kan fanu, kan nau pawh i kutah thlamuang tak leh ngaihngam takin kan dah hmiah a sin. Malsawmna fanau duhawm takte neiin hlim takin chhungkua in din ang a, pi leh pu, u leh naute nen hun duhawm tak tak kan la hmang ho zel ang chu tiin hma thlir thui tak kan lo nei a, kan lo phur ve viau asin.! Mahse hmalam hun man hre lawk mawlh si lo.

Mo lawmna in chu in nuam a ni a, chu chhungkua chuan hlimna leh lawmna nasa tak a dawng thin a ni si a. Mahse nang chu e, natna khirh tak vangin lungngai mangangin i kûn a, mo lawm hlim niah pawh natna khurh tak i lo tuar tlawk tlawk a ni si a, kan va lainat hnuhnawh si tak che em! In Inneihna ruai nawi pawh an la senghawi fel hman meuh lo a, i nupui duh tak man eitu chhungkhat lainate pawhin an man ei an la dawng kim hman lo asin. Hetia Mo lawm hlim nui ri tahnain a rawn luahlan ta mai hi, hrilh a va hai tak em.! Nupa a insiam a, innei thar tam tak ten hun hlimawm tak an hman hun lai tak, hlimna vawr tawpin a tuam hunlai takin, nangni chu Hospital ah hman hmawh taka tlan luh in ngai ta si. Mo lawm tuk a Mo neitu ber Damdawiin pan pui ngaia i awm avanga, i rilru hrehawm dan tur ziate kan ngaihtuah a, i nupui i khawngaihna tawngkamte kan hriatin, lung a va chhe duh tak em! A run thlakna tizual turin hniam lam i pan a, April ni 22 tlai dar 4:20 PM a lo thlen chuan, chelh zawh rual lohin min kalsan ta si. Kan hrilhhai lutuk hi awm dan pawh kan thiam lo a ni ber mai.

Mapui, i natna kha a na em a, Pathian pawhin hah chawl mai turin a duh che a ni ngei ang hetia a hruai tâk mai che ni. Thlamuang takin chawl la tiin duhsakna kan hlan che a. Chutihrualin i kalsan tak i nupui, i chhung leh khatte dinhmun kan thlirin, thlah liam mai che hi harsa kan ti a, khuanu rorel kham theitu nih kan chak a va zual tak em! A bik takin i nupui, ni hnih lek i kianga awm a, in chhungkua a rawn tel thar, i kaihhruai la mamawh ngawih ngawih tu SangSangi dinhmun hi kan va lainat tak em! Mo thar duhawm leh fel, chhungte tana hlimna thlentu ni tur hian i kaihhruai a la mamawh asin le! Tunah chuan, chhungte pawh a la hre kim hman lo va, inchhung khur chet vel pawh a la khawr vanglai tak, mo thar zahzum hun lai, engkim mai pasalte kuta awm hun lai a ni asin le! I duhthlanna ni dawn se, i tel lova chutiang hun a hmang tur leh a hmachhawn tur chu i ngai ngam bikin kan ring lo. Heng Inneih hlim hun hlimawmte hi, natna vangtein lo chân ta pawh ni se, a duh ber Nang tal chu la dam ni la, atan hmachhawn a nuam deuh tur.

Mo thar ni ve siin, a duh ber, kum khua a akianga awm tawh tura a pan Nang ber chu, thlanmual lamah a thlah liam i ngai ta si. Ava runthlak tak em! Hun engemaw chen tal chu i kiangah lo awmin, in chhungkaw zingah lo tel tawh tal nise chuan, tawrh dan pawh a zia deuh mahna! Heti teh thut hi chuan e, awm dan thiam a har e mai. Chhungte nen pawh innel tak takna hun a la awm lova, inchhungah pawh neitu chan chang taka chet bawrh bawrh theihna hun a la awm lo te hian, i nupui dinhmun harsatzia a ti lang a, chu chuan i thihna hi a ti runthlak leh zual tak zet a ni.

Dik tak chuan, nang nen pawh la dam dun ni ta ula e, mo thar tan chuan, inneih hlim chhawn hi chu, hun hlimawm tak a nih rualin, hun harsa tak a nihna lai a awm a. Chhungte nena inpawhna leh tlangnelna nei tura pasal ten nupuite an kaihhruai a ngaih zual hun lai, mo tharin chhungkaw nunphung an zir tan hun lai, engkim mai pasalte atanga an zir hunlai, pasalte kuta innghah nasat vanglai tak a ni a. Chu hunah tak chuan i kalsan a lo ngai ta si a, i nupui – Mo thar mai la ni mek dinhmun hi suangtuah chian ngam a harsa mang e.

Hringnunah hian thu kan lo va nei lo chiang tak em! Makpa fel leh tangkai, chhungkaw tihlimtu leh malsawmna tam tak thlentu ni tura kan lo suangtuah ve mek chu he lei atan chuan a tham ral ta mai si. Kan suangtuah na hi he leiah chuan a takin tawng hman hrih lo mah ila, nakinah Van hmunah hlim takin kan la inhmu anga, nang ngaia kan tah leh rumna, kan khawharna thu zawng zawngte hi, lungmuang taka inhrilhna hun kan neih ngei kan beisei a ni.

Mapui, Mo neitu Nang berin famkhua i lawi ni a, i nupui tana mo thar nih hrehawm dan tur ziate, a khawhar dan tur zia leh awm dan thiam a harsat tur ziate hi kan suangtuah tha ngam lo va. Nakinah nangmah ngeiin, i nupui duh tak hi i la zawt ang a, lungrual ten in la inhrilh vek dawn nia aw.

Zoram buai leh ka Pi Titi

Vawiin hi MNF ten India laka Mizoram Independence an puan ni champha a lo ni a. A hun lai hre ve pha lo mah ila, a hriate sawi atangin kan lo mitthla ve a. Khatih hunlaia kan nu leh pa, pi leh pu ten ram leh hnam tana an lo tawrh nasat zia kha thangtharte hian kan hriat thiam pui lo hial mai thei a ni.

Hemi chungchang hi zirbingna ka nei lem lo va, ka Pi Solfathangi w/o Lalzuiliana titi atanga rambuai tantirh an hmachhawn dan a sawi ka hriat ang angte hi kan sawi chhawng ve ang e. A ngaihnawm zawng leh a runthlak zawng a ziak pawh ni lem lovin, ka Pi ti ti kan hriat zui reng nana ka lo chhin chhiah ve mai a ni zawk mah. Heta ka pi ka tih Pi Solfathangi hi ka Pu Siamliana nau (Ka pa Ni) a ni a, a pa chu Pu Thanghrima a ni a, a pasal Lalzuiliana (L) a ni a, Pastor Chhawna fapa a ni bawk.

Mizoram a buai:
Ni 28.2.1966 Pathianni zanah MNF hmalaknain Mizoramin zalenna a neih theih nan beihpui thlak runpui chu urhsun takin a bul an tan a, chu chu Operation Jeriko an ti a ni awm e. Tichuan ni 1.3.1966 ah Independence an puang zui ta a. India sorkar laipui beng a thleng rang hle a. India sipai leh MNF an inkap nghal a, Mizoram a buai ta a, Independence puangtu zinga a phusa deuhte pawh a theih theih an man nghal bawk a.

Kum 1966 March ni 2 zanah Aizawl Chanmari, tuna Veraz dawr kawtah sipai duty an lo ambush a, an thi nual a. A tuk ni 3 ah vai sipai ho thinrim chu an ralthuam nen mipui  rikrap nan an inlar ta chiam mai a. Tichuan, a tuk March ni 4 zanah chuan sipai leh MNF te zankhuain an inkap leh a. March ni 5, 1966, a lo thlen chuan Jet Fighter paliin Aizawl leh Zoram hmun dang thenkhat Hnahlan te, Khawzawl te, Sangau te, Tlabung te a bomb a. Kan khawpui Aizawl chu meivapah a chang a. Bomb a thlak lohna ahte pawh fighter chu hniam te te ah thlawkin Mizo mipuite a tih thaih a, mipuite hlau leh thlabarin an khur a. Hmun him lam nia an hriat, ramhnuaiah te an tlan darh ta chum chum a ni. (Source: Prof JV Hluna)

Ka Pi (Solfathangi) titi:
Khatia India Fighter ten March ni 5, 1966 a Aizawl an Bomb a, an kah alh puat puat tum khan ka Pi te In, Tuikhuahtlang, Aizawl a mi pawh a kang ral ve vek a. Hetih hunlai hi ka Pi te chhangchhiat vanglai tak a ni lehnghal  a. A fate pali an piang tawh a, a u ber pawh kum 8 a la pum lo a. Chutiang taka chhangchhe bakberh chung chuan India Jet fighter ten Aizawl an bomb alh puat puat kha an hmachhawn a ni.

Nikhat chu “MNF ten Aizawl a India sipai an la dawn a, mipuite hmun him lamah lo riak ang che u” tih thu chu an hre ta a. Tichuan hmun him lam ni a an hriatah chhungkuain an riakchhuak ta a, mahse chu pawh chu a la him tawk lo an tih leh zel takah chuan mipui tam tak chuan hmun him zawk lam an pan leh a. Chhungkaw pa tân a mangan thlak a, nu nau tan a thla bar thlak em em bawk a.

Chutia Aizawl khawpui an buai mup mup karah chuan ka Pi te pawh an buai ve hle a. Khawi lam nge hmun him tih pawh hriat lawk tak tak a ni lo chungin, hmun him lam pan tur mipui an phi buai nuk nuk lai chuan,  ka pi te chu an pa te nen an in hloh palh hlauh mai lehnghal a. Minute rei lote in hloh palh pawh manganthlak tak a ni a. Midang ten hmun him lam an pan sup sup laiin, mangang leh thlabar takin kalna lam tur hre lovin an awm hnufual deuh reng nghe nghe a.

Nakinah chuan ka pi te pawh chu an inhmu kim leh ta hlauh mai a. MNF leh India sipaite inkah rik \uk \uk na karah hmun him deuh zawk lam panin an in zui chhuak ta hlak hlak hlawm a. Ka Pi chuan a fa naupang ber a pua a, a nau ber dawt a pawm a, a u te pahnih chu  a kai a, Pa berin mamawh dang a pu bawr lûk bawk a. Tichuan naunawi nen Sikulpui lam chu an pan ve ta ngawt mai a ni. Sikulpui an thlen chuan mi thahnem tak an lo awm tawh a.

Sikulpui ah chuan chu ti zât zât chu awm reng theih a ni lo tih chu an hretlang vek a. Chutia kal chhuah leh a ngaih tâkah chuan Mission vengthlang lam chu an pan leh ta a, Pu Khûma te Inah chuan an lût leh ta rawih a, chhungkaw dangte pawh an lo lut ve nual bawk a. Pu Khuma te chhungkua hi an lo fel em em a, an In a lutkhawm zawng zawngte eiturin Chaw leh Dailuah an chhum teuh a, an zavai chuan an ei tlâng zel a, an ina lútte tân chutiang chuan eitur an lo hlui thin a ni. Nakin deuhah chuan an awmna pawh chu a him lo an ti leh ta a! Mission veng ho leh an luhna In neitu Pu Khuma te chhungkua ngei pawh chu Reiek lamah an tlan chhe leh ta hlawm a. Chutia Pu Khuma te ngei pawh an tlanchhiat leh tawh hnuah pawh, Pi te chhungkua erawh chu an chhangchhiat em avangin hlau chung chungin Pu Khuma te inah chuan an la awm ngar ngar a.

Jet Fighter ten Aizawl leh a chhehvel an rawn kah rik dum dum lai chuan, Pu Khuma ten bihrukna tura an khur laih (Trench), la laih zawh mumal loh ah chuan naupang ho nen chuan an tawm khawm chawih chawih thin a. Puitling mah thlabar taka an awm chuan, naupang tân chuan hlauh loh chi zia zang a ni lo, tap chul chungin khurah chuan an lût a, Fighter chuan bomb a rawn thlak a, a ri tuk tuk a, tichuan a rawn thlawk ri rum rum reng mai a. Chumi hlau chuan nu ber hovin kut lukhupin “awi ah, awi ah..” tiin an au chul a, naupang naupang ho hlau thlabar chuan lah chuan nu ber chu an bawh rawn chuk chuk reng lo thei si lo a, a mangan thlak tak zet a ni. Jet Fighter a kal kiang deuh tihah Khur atang chuan an chhuak leh thin a, chutiang reng reng chuan chhangchhe tak chungin hun an hmang a ni.

Mission veng mipui leh an luhna In neitute ngei pawh an tlanchhiat tawh avang leh a hlauhawm em avâng chuan ka Pi te chhûng pawh chuan, chhang chhe hle mah se Pu Khuma te In chu awm reng na chi ah an ngai lo va, Tlungvel lam pan an rilruk ve ta a. Chutia Jet Fighter ten Aizawl an rawn kah zan chuan, thim thamah Pu Khuma te huan mawng Mau hmun ah chuan chhangchhe bawr tak chungin an tawlh chhuk a, huan mawng a kawngpui chu an zuk pawh ta a. A thimin an mangang bawk nen,  chu kawng chu eng kawng nge pawh an hre mai lo a, an zawh deuh hnuah chuan, Ngaizel lam panna kawng a lo ni a. Chutih lai chuan Tuikhuahtlang lam chu a kâng nasain a khu dum ngûk ngûk mai a. Ngaizelah hian khua a var zui mai a, chuta tang chuan zingkarah an chhuak leh a, Kelsih ah Sangkhumi pa Inah an lut leh ta rawih a.

Kelsih khua a an va luhna pa (Sangkhumi pa) chu a lo tha em em mai a. Chutia nunau nena hlau thlabar a an hnen thleng ta chu a lo lainat em em mai a, “Ar ka talh ang che u, chaw ei lo chuan in kaltlang ka phal lo” a ti a, tichuan duhsak takin Ar a talh sak a, ka pi te chuan tui ti takin an ei ho ta a ni. Hemi tum hian ka Pi te chu Pu Liankhuma te chhung nen an inzui a, anni pawh hi naupang nen an bawr ve hle bawk a. Kelsih atanga an chhuah leh hnu hian Phaibawk kawnah chhuakin chutah chuan zan an riak a, tlan chhe ve dang pawh an lo awm nual a. Mi tam tak In chhung luma riahna neilo an awm laiin, ka pi te erawh hi chu, chhangchhe ngang an ni bawk nen, mi ten an kian a, inchhung lumah riahna an nei thei hlauh a.

A tûk khua a lo vâr a, an han thochhuak chu, an naupang tlanchhiat pui, Pu Liankhuma fapa chuan, “E heu.., tute nge In min lo sak sak le! a ti he-haw a,”. India Jet Fighter ten an In te an kah chhiat sak a, a kan ral vek tawh avang leh ramhnuai thimthamahte an kal avang khan, khatia In chhung lum atanga zing an han tho chhuak leh thut kha naupang ta chuan a hrethiam lo va, mak a ti hle a ni awm e. Tichuan engemaw titi in Tlungvel chu an thleng thei ta a ni….

…..duh tawk phawt ang…….

AISANGA CHANCHIN

(Aisanga hi ka Nu nau a ni a, A lung phun ni a a chanchin siam hi kan dah ve ang e – Buata Bawihtlung)

Aisanga hi kum 1953 khan Upa Biaksanga leh Pi Mandaii te fa pangana niin Luangpawnah a lo piang a. A pa hian January ni 21, 1977 khan chatuan ram a pansan a. Kum 1968 khan Phullen-ah an chhungkua in an pem ta a ni.

A PIANPUI UNAUTE:

  1. Upa Lianthunga                H/o Lalringngheti             Phullen
  2. Rotuaki (L)          W/o Ralliandanga (L)      Phullen
  3. Lalributa               H/o Malsawmkimi           Phullen
  4. Chawngkhuma  H/o Rinthangi    Chawnpui, Aizawl
  5. AISANGA                             Phullen
  6. Tluangliani           W/o Lalneihthara             Phullen
  7. Thangrikhumi    W/o Vanlalzara (L)           Chaltlang, Aizawl.
  8. Lalrinkima            H/o  Thanchhumi             Chawnpui, Aizawl
  9. Saihnuni               W/o  Liankhuma               Bawngkawn, Aizawl.

Aisanga hi unau ten nupui pasal an neih vek hnuah, nupui nei lovin a Nu nen inpui an nghak a. A nu hian kum 1999 September ni 16-ah a boral san a, tichuan a mahin inpui a nghak a. Kum 2008 ah a makpa Liankhuma (Lka) an unau naupangber pasal chuan an hnen a awm turin Aizawl-ah a hruai thla a. Lka te chhung hian a thih ni thlengin hmangaih leh duat takin an enkawl a, kan lawm hle a ni.

A NAT DAN:

Ni 27.07.2013 khan a hrawk ah thil bawk a awm tih a hre tan a, a chaw ei a tui lo a. Ni 30.7.2013 ah Civil Hospital OPD ah a in entir a. A tuk ni 31.07.2013-ah Altrasound, Biopsy etc te tih a ni a. Ni 7.8.2013-ah a result a chhuak a, Cancer a ni tih hriat a ni ta a. Doctor ten Zemabawk a Cancer enkawlnaah hem tur a an tih angin Ni 13.08.2013-ah a hrawk chu hem tan a ni a, ni 27.09.2013 thleng hemin vawi 33 lai an hem a ni. Hetia an hem chhung hian chawlhkar tin vawi khat Chemotherapy lak ziah a ni bawk.

Hetianga Zemabawk a a hrawk hem a nih hnu hian vawi thum – Ni 8.11.2013, 14.01.2014, 17.03.2014-te khan Doctor hnenah check-up leh a ni a. A  result pawh Doctor ten a that thu an sawi a, ruahman lawk ang chuan Ni 15.06.2014 hi in check-up leh hun tur a ruat lawk a ni.

A HUN HNUHNUNG:

Kum 2013 October khan Phullen ah Presbytery Inkhawmpui hmangin a haw a. Aizawl a a chhuk leh hnuah Kristmas leh kumthar chu Phullen lamah bawk a hmang leh a. Kum 2014 January thla khan Aizawl lamah in check-up turin a kal leh a ni.

Ni 23 May, 2014 Zirtawp zan hian a hrawk a thak avangin a hiat palh a, a hrawk chu a rawn vung a, a khuate a ti sik a. Ni 26 May, 2014 ah amah enkawltu Doctor hnenah kalpui a ni a, a doctor hian vun lam doctor pan tur a alo tih angin vun (skin) doctor chu entir a. Doctor chuan rannung te pawhin a seh a lo ni ang e an ti a, damdawite a chawh a. Hemi ni tak hian vawk In a thenfai naah a nak a tauh palh hlauh mai a, mahse hei hi a thihni ni 29.5.2014 (Thursday) khan na a tih thu a sawi chhuak chauh a, a khuh zawng ten na a ti a, chu bak na a neih sawi a nei lem lo. Na chhawkna a ei pawhin a chhawk theih loh avangin damdawin panpui tum a ni a, damdawi In panpui tura inpuahchah a nih laiin ni 29.5.2014 (Ninga ) Zan dar 7:00 pm khan chatuan ram min pansan ta a ni.

LAWMTHU:

A dam lo tih kan hriat atangin mipui te khawngaihna leh duhsakna a dawng nasa a. Phullen a awm chhungin thil pek leh tawngtaipuina a dawng nasa em em a. Aizawl lama a chhuk hnuah pawh thil pek leh tawngtaina a dawn chhun zawm zel a.  Heng zawng zawng chungah hian kan lawm em em a ni.

Phullen a a ruang phurh chhoh na turah Aizawl lamah thenrual tha ten nasa takin min pui a. Mi thahnem takin a ruang hi an thlah liam bawk. A ruangin Phullen a thlen hma atanga min lo buaipuitu YMA, Khawtlang nu leh pa, amah lainattu mi thahnem takin tlaivarin a ruang in lo hmuak a. Thil tul leh tih ngai a piang min tih sak vek a, kan lawm tak zet a ni.

Date Phullen, 30.05.2014