Pathianin min awmpui

Vawiin 6.2.2017 Monday) chu Pathian min awmpuina a takin, fiah takin ka chang a, ka lawm hle. Mi tam tak tan chuan a ho viau mai thei a, mahse, vawiin ka hun hman dan tur hi, nimin lama ka rilru kap em em tu a ni a, chu hun ka hman tâk dan chu kan sawi ang e.

Vawiin 6.2.2017 hian tihtur pawimawh tam tak ka neih zingah, Chhungkaw lam thil pawimawh tak mai, ka awm ve ngei ngeina tur chi, ka ngaihpawimawh em em ni bawk, chhungkua a thil tihtur 2:00 pm ah a awm a. Chutih laiin Office lamah tihtur kan ngah ve hle bawk si a. Chawlh lak chu ka tum lo na a, haw hma a 2:00 pm chhungkaw prog. a awm erawh ka duh hle a. Ka inthlahrung viau bawk si.

Chhungkaw thiltih Dar 2:00 pm chu tel lo ila, ka tan thil mawi lo tak a ni thei a, ka inthiam loh zui theihna a ni ve thei bawk. Office atangin Boss te phalna in haw pawh ni ila, a tukah ka ko a ni leh dawn tho tho a, mahni tawkah rilru a buai ve hle mai. Chubakah, intihpui theih loh chi hna a tam ve thin bawk si.

Chutih lai tak chuan, mak tak maiin a aia pawimawh a lo la awm belh tlat. Kan hna lam thilah MIS Training pawimawh lutuk, Aizawl District chhung a Project zawng zawng tan RD Directorate ah Training neih tur a ni. Project khawih tute tihah pawh, MIS khawihtute bik ngat phei chu, kal loh thiang lo a ni bur. Chu chu ka kalna ngei tur a ni si. Office tluang pangngaiah pawh haw hma inthlahrun nak laiin..!!!

Engpawhnise, ka chhungrila ka vawn ve khiau thin, “ka ei hmuh ve na, ka nitin hna hi, a sang emaw a hniam emaw, thil dang aiin ka No.1 tur a ni a, kan nitin hnathawhna hi kan Missionary na hmun a ni a, kan theihtawk a san loh pawhin, theihtawp kan chhuah thin tur a ni, chu kan theihtawp chu a hlu ber a ni” ti ve thin ka ni a. Tichuan ka rilru kaptu, ka hun hman dan tur chu, ngaihtuahna fel leh mumal tak pawh nei chuang lovin, Office kal phawt a, tawn chawp a awm mai ka tum ta a.

Ka rilru kaptu chu Pathian hnenah erawh ka thlen ve a, “Training 9:30 am – 4:00 pm ah kal ka ngai a, chutih laiin Chhungkaw thil tih 2:00 pm ah erawh awm ngei ka duh si, rem min ruatsak ang che” tia dilin Pathian hnenah ka innghat ve tawp a. Zep thu a cheng lo, ka tawngtai ve mai a, urhsun taka tawngtai pawh ka ni lem lo va, chutih laiin, tawngtai duhdah leh satliah chu ka ni chuang lo bawk.

Office kal hmain Office Boss ka phone a, a tlang lo a. Mahse a hnuah Boss in mi rawn call ta zawk a, tlai lam dar 2:00 pm Family Programm ka hrilh chuan, “E, remchang i tih dan dan khan ruahmanna lo siam mai rawh” a ti a. Ka lawm hle a, rilru zangkhai takin ka chhuak a, office ka tlawh a, training naah ka kal leh nghal a. Chawlh leh haw hma dil ngai lo ka ni ve a, min hrethiam viau a.

Kawnglehlamah erawh, Boss ten ka dilna min phalsak mahse, tihtur tamzia chu a hrechiangtu ka ni ve a (chapo lam ni lo se), chutah Training tawp hmaa haw chu, phalna nei mah ila ka nuam tih chi a ni lo leh zel a. Training organiser te laka inthlahrun chu thuhran, Function a tel reng reng a, a tawp hma a haw hi ka hreh zawng tak a ni ve khanglang bawk si. Training ngaihlu chi ka lo ni ve leh zel nen.

Kan thuam famkim nen kan training ta, Internet a muang nghal a. State level thuneitute chuan, kan Project (Programme) Report Central lama kan thehluh ah, MIS report leh UC report a inmil loh thu leh chu thil inmil lo chu siam rem tura Training cum Practical Work ko an nih thu an sawifiah a. Mahse, chumi siam tha tura an ruahmanna duan lawk chu a tih zui chi berin an hre leh ta lo thut a.

Tichuan, MIS chungchang chu training ta chiah lovin, MIS datta entry pawh ti nghal ta chuang lovin kan sawiho ta zawk a. Duhtawka sawiho a nih hnuah, state level leh district level ten thutlukna an siam ang a, chu chu Project tinah an rawn semkual mai tur thuin Training chu tih tawp a ni ta a. Hei hi tlai dar 1:20 PM vel chiah a ni.

A mak ta chu…!!! Tihtur tam tak leh telna tur pawimawh em em awm kawp karah, rilru inkap deuha ka awm laiin, Office boss lamah ka duh dan anga ka awm phalna ka hmu a. Training na lamah lah, rin loh takin kan bâng hma leh ta thut a (Trainging neih tawhah kan bang hma ngai miah lo), ka haw ta vang vang a, Family Programme 2:00 pm ah ka tel leh hman chiah bawk a. Tichuan, khawimah phatsan bik, tawpsan bik nei lovin ka ngaihpawimawh thilahte chuan hlim takin ka tel thei ta a ni.

Ka rilru a lo lian em em chu, beisei dan em em pawh nei lova Pathian hnena ka thlen ve ngawt kha, ka rin phak lohvin Pathian chuan a lo ngaithla a, ka dilna chu min chhang ta a ni tih hi a ni. Pathianin ka dilna min chhan sak mai bakah, ka duh angin rem min ruatpui a, hriselna leh huntha min pe tel a.

Tichuan, A remruatna fel tak leh awmpuina hnuaiah ka thawh atangin, hun awl nei mang miah lovin, zan dar 8:30 pm vel thleng chu, daihzai takin ka hun ka hmang ta a, tihtur hrang hrang leh tel ka duhna hrang hrangahte ka tel thei a, ho te a lang, Petrol lak ka hman loh fo pawh la hman chiah chiah zelin Vawiin chu ka hmang liam ta a ni.

Pathianin min awmpui tih ka hriatin, ka va lawm tak em!!

(Mahni chungchang ziah hi, mi mitti kham tur thil ziah lan palh a hlauhawm thin a, tin, chapo nih a hlauhawm thin bawk.)

Buata Bawitlung
6.2.2017, 9:30 pm

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s